ŞUTSO Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Serhat Karadağ başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda; üretim, istihdam, dış ticaret ve sosyal farkındalık başlıkları bütüncül bir perspektifle ele alındı.
Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Şanlıurfa’nın genç nüfusunun doğru yönlendirilmesi halinde önemli bir üretim ve istihdam kapasitesi oluşturabileceğini ifade etti. Sanayi yatırımları ile mesleki eğitim arasındaki bağın güçlendirilmesinin kritik olduğunu vurgulayan Karadağ, turizm potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi ve bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çekti.
Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ise küresel ölçekte artan belirsizlikler ve maliyet baskılarının iş dünyası üzerindeki etkilerine değindi. Üretimin devam ettiğini ancak finansmana erişimde yaşanan zorlukların sahada daha belirgin hale geldiğini ifade eden Yetim, bölgesel ticaret açısından önemli fırsatlar barındıran Suriye ile artan ticaret hacmine dikkat çekti. Bu kapsamda, Akçakale Sınır Kapısı’nın daha etkin kullanımı ve geçişlerin kolaylaştırılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.
Yetim ayrıca; enerji maliyetleri, e-ticaret, yalın üretim ve TEKMER gibi alanlarda yürütülen çalışmalarla üyelerin rekabet gücünü artırmaya yönelik somut adımlar atıldığını ifade etti.
Toplantı kapsamında, Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Aziz Çiftçi ve Şube Koordinatörü Osman Dağtekin tarafından bağımlılıkla mücadeleye yönelik bilinçlendirici bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, toplumsal farkındalığın artırılmasının önemi vurgulandı.


