HAÏDOUTİ ORKESTRASINA YOĞUN İLGİ

“9 Mayıs Avrupa Günü Dayanışma Konserleri” kapsamında, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) AB Bilgi Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonla, Haïdouti Orkestrası Göbeklitepe Amfi alanında müzikseverlerle buluştu. Yoğun ilgiyle gerçekleşen konser, renkli anlara sahne oldu.

 

Her yıl farklı temalarla birlik ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla kutlanan 9 Mayıs Avrupa Günü'nde, Paris merkezli brass grubu Haïdouti Orkestrası Göbeklitepe Amfi alanında düzenlen konserde müzikseverlerle buluştu. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, TOBB Şanlıurfa Genç Girişimciler Başkanı Mehmet Suphi Karakuş, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Kübra İlhan , Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Müdürü Celal Uludağ, THY Bölge Müdürü Hasan Malik ve Harran Üniversitesi Akademisyenleri ile farklı etnik kökenlere ve farklı inançlara mensup üyelerden oluşan Haïdouti Orkestrası müzikseverlerle bir araya geldi.

 

Programın Açılış konuşmasını yapan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Avrupa Günü, Avrupa Birliği'nin temellerinin atıldığı günü, Avrupa'nın barış, refah ve iş birliği idealine olan bağlılığı simgelediğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

 

“Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu anlamlı etkinliği düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Programı düzenlerken Büyükşehir Belediyemizin ve Harran Üniversitemizin verdikleri destekten dolayı bu kurumlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum.”

 

BAŞKAN YETİM: BARIŞ VE DAYANIŞMANIN NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU DAHA İYİ ANLIYORUZ

“Bugün, Avrupa Günü'nü kutlamak ve dayanışma ruhunu güçlendirmek için bir araya geldik. “9 Mayıs Avrupa Günü Dayanışma Konserleri” kapsamında, Paris merkezli Haïdouti Orkestrası'nı ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. Avrupa Günü, Avrupa Birliği'nin temellerinin atıldığı günü, Avrupa'nın barış, refah ve iş birliği idealine olan bağlılığı simgeler. Bugün, sadece Avrupa'nın değil, aynı zamanda tüm dünyanın barış ve iş birliğine olan ihtiyacı için birlikte çalışmamız gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Ülkemizin de Avrupa'nın da tarih boyunca yaşadığı zorluklar ve sıkıntılar göz önüne alındığında, barış ve dayanışmanın ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bu konser vesilesiyle bir araya gelerek, farklılıklarımızın aslında bizim zenginlimiz olduğunu paylaşmak için bir fırsat buluyoruz. Ortak değerlerimiz etrafında güçlü bir şekilde kenetlenmemiz gerektiğinin ne kadar kıymetli, olduğunun da altını çizmek istiyorum. Müzik, duygularımızı ifade etmenin evrensel bir yoludur ve bu akşam burada, birlikte olmanın ve dayanışmanın gücünü hissediyoruz. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, daha fazla iş birliği ve dayanışma ile daha aydınlık bir gelecek inşa etmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

 

 

 

Hepinize bir kez daha hoş geldiniz diyor ve keyifli bir etkinlik geçirmenizi diliyorum.”

 

Başkan Yetim’in konuşmasının ardından birbirinden renkli anlara sahne olan konserde , katılımcılar doyasıya eğlendi.

Kurumlar & İştirakler

Şutso Medya