ŞUTSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi!

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ŞUTSO) 2025 yılı Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Serhat Karadağ başkanlığında, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Serhat Karadağ, hükümet tarafından açıklanan 2026–2028 Orta Vadeli Programı değerlendirerek; sürdürülebilir büyüme, enflasyonla mücadele, istihdam artışı ile yeşil ve dijital dönüşüm başlıklarının önümüzdeki dönemde ülke ekonomisinin temel gündemini oluşturacağını ifade etti. Karadağ, Şanlıurfa’nın güçlü tarım potansiyeli, genç nüfusu, sanayi altyapısı ve turizm değerleriyle bu hedeflere katkı sunabilecek iller arasında öne çıktığını vurguladı.

Ardından söz alan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Eylül ayının ekonomi gündeminin oldukça yoğun geçtiğini belirterek; büyüme verileri, Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve enflasyondaki düşüş eğilimine değindi. Yetim, reel sektör için en kritik başlıklardan birinin faiz indirimlerinin ticari kredi maliyetlerine yansımaması olduğunu dile getirerek, “Kamu bankalarının bu süreçte öncü rol üstlenmesi büyük önem taşıyor” dedi. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın reeskont faizini %41,25’e indirmesinin ihracatçılar için olumlu bir gelişme olduğunu, ancak reel sektörün geniş kesimlerinin bu avantajı hissedebilmesi için ticari kredi maliyetlerinde de iyileşmeye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Başkan Yetim konuşmasında ayrıca, Eylül ayıyla birlikte başlayan turizm sezonuna dikkat çekti. Göbeklitepe, Harran ve Halfeti gibi tarihi değerlerin yanı sıra Şanlıurfa mutfağı ve kültürel mirasın kente binlerce ziyaretçi çektiğini belirterek, “Hedefimiz, hizmet kalitesini artırarak ziyaretçilere daha nitelikli bir deneyim sunmak ve Şanlıurfa’nın marka değerini güçlendirmektir” ifadelerini kullandı.

Toplantıda öne çıkan bir diğer başlık ise, ŞUTSO bünyesinde hizmet vermeye başlayan Sınai Mülkiyet ve Patent Birimi oldu. Türk Patent ve Marka Kurumu’nun verdiği yetkiyle kurulan bu birimin, Türkiye’de yalnızca 75 odada bulunduğunu hatırlatan Yetim, “Bu girişim Urfa için stratejik bir kazanımdır. Üyelerimizin markalarını, tasarımlarını ve buluşlarını uluslararası ölçekte koruma altına alıyoruz” dedi.

Toplantı kapsamında ayrıca, Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün katılımıyla, özellikle suça sürüklenen çocukların rehabilitasyonu başta olmak üzere yürütülen faaliyetler hakkında Meclis Üyelerine bilgi verildi.

Meclis toplantısı, gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Kurumlar & İştirakler

Şutso Medya