TÜRK EXİMBANK VE KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ŞUTSO'DA YAPILDI

"Türk Eximbank Kredi Ve Sigorta Programları” ve KOSGEB "Girişimcilik Destekleri Programı Bilgilendirme Toplantıları" ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonunda düzenlendi. Programda konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, “ Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ve TBMM Başkan Vekili Sayın Bekir Bozdağ’a, EXİMBANK Şanlıurfa Şubesi açılması talebimizi ilettik ve konunun takipçisiyiz.” dedi.

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) “Türk Eximbank Kredi Ve Sigorta Programları” ve KOSGEB "Girişimcilik Destekleri Programı Bilgilendirme Toplantıları “ ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonunda düzenlendi.  Programa ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Türk Eximbank İç Anadolu Bölge Sigorta Pazarlama Ve Koordinasyon Müdür Yardımcısı  Selin Çalışkan, Gaziantep Şubesi Müdür Yardımcısı  Murat Daşkıran, Gaziantep Şubesi Deneyimli Uzman  Ulvi Ozan, Şanlıurfa KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, KOSGEB Uzmanı Metin Gülmen ile sektör temsilcileri katıldı.

 

Programda konuşan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, EXİMBANK'ın Şanlıurfa'ya olan desteğinin artarak devam edeceğine ve bu iş birliğinin daha da güçleneceğine belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 

BAŞKAN YETİM: 2023 YILINDA ŞANLIURFA’DA 18 İHRACATÇI VE YATIRIMCIYA 8 MİLYON DOLAR KREDİ DESTEĞİ VERİLDİ!

 “Bugün, EXİMBANK'ın Şanlıurfa'daki ihracatçı ve yatırımcılara sunduğu destekler hakkında sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ülkemizin önde gelen ihracat finansmanı kuruluşu olan EXİMBANK, ülkemizin ihracat kapasitesini geliştirmek ve uluslararası ticarette daha rekabetçi hale gelmesini sağlamak amacıyla önemli çalışmalar yürütmektedir. 2023 yılı itibarıyla EXİMBANK, Şanlıurfa'da toplam 18 ihracatçı ve yatırımcıya 8 milyon dolar tutarında kredi ve teminat mektubu sağlamıştır. Bu destekler, İlimizin ekonomik kalkınmasında büyük rol oynamaktadır. Özellikle İnşaat ve İnşaat Ürünleri, Toptan Ticaret, Lojistik ve Taşımacılık, Tarım ve Balıkçılık sektörleri  EXİMBANK'ın Şanlıurfa’da en çok destek verdiği alanlar arasında yer almaktadır. Bu sektörlere yapılan yatırımlar, ilimiz Şanlıurfa'nın ihracat potansiyelini artırmakta ve bölgenin ekonomik büyümesine katkıda bulunmaktadır.

 

BAŞKAN YETİM: EXİMBANK ŞANLIURFA ŞUBESİ AÇILMASI KONUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

 EXİMBANK’ın desteğiyle ilimiz Şanlıurfa'da ihracat potansiyelinin artması, yatırımların çoğalması ve istihdamın yükselmesi, sadece bölgemizin değil, aynı zamanda ülkemizin kalkınmasına da katkıda bulunacaktır. EXİMBANK'ın Şanlıurfa'ya olan desteğinin artarak devam edeceğine ve bu iş birliğinin daha da güçleneceğine inanıyorum.İhracat, devletimizin ve hükümetimizin yanı sıra Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim de önceliklerimiz arasındadır. İthalata bağımlı bir ihracat anlayışından kurtulmak için büyük çaba gösteriyoruz.  İhracat konusundaki çalışmalarımız, en çok ihracat yaptığımız ülkelerle ilişkilerimizi güçlendirmekle sınırlı kalmayıp, yeni pazarlar ve ürün çeşitliliği oluşturmak için de sürmektedir. Yatırım, istihdam ve üretim kadar önemli olan ihracat, temel çalışma alanlarımızdan biridir ve bu alanda daha ileriye gitmek için gayretle çalışmaya devam edeceğiz.

Son olarak şunları ifade etmek isterim. İhracat, sadece ürünlerin sınırları aşması değil, aynı zamanda kültürlerin, düşüncelerin ve yeniliklerin de dünya sahnesine taşınmasıdır. Sadece ekonomik kazançların ötesinde, küresel bir dayanışma ve işbirliği ağının temelini oluşturur. Ürünlerin sınırları aşmasıyla birlikte, insanlar arasında kültürel alışveriş ve bilgi transferi de gerçekleşir. Bu süreç, farklı toplumların birbirlerini daha iyi anlamalarını ve saygı duymalarını sağlar. İhracat yoluyla gerçekleştirilen ticaret, sadece ekonomik büyümeyi teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda uluslararası ilişkilerin gelişmesine de katkıda bulunur. Ticaret yoluyla kurulan ilişkiler, çatışma ve anlaşmazlıkların çözümünde önemli bir rol oynar. Bu nedenle, ihracatın önemi sadece ekonomik değil, aynı zamanda küresel barış ve istikrar açısından da büyüktür.

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ve TBMM Başkan Vekili Sayın Bekir Bozdağ’a, EXİMBANK Şanlıurfa Şubesi açılması talebimizi ilettik ve konunun takipçisiyiz. Türk Eximbank Kredi Ve Sigorta Programları Bilgilendirme Toplantısı’nın Odamıza ve ilimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizleri tekrardan saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”

 

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim ‘in konuşmasının ardından Türk Eximbank İç Anadolu Bölge Sigorta Pazarlama Ve Koordinasyon Müdür Yardımcısı Selin Çalışkan, Gaziantep Şubesi Müdür Yardımcısı Murat Daşkıran, Gaziantep Şubesi Deneyimli Uzman Ulvi Ozan sunumlarını gerçekleştirdi.

 

Türk Eximbank Kredi Ve Sigorta Programları Bilgilendirme Toplantısı’nın ardından KOSGEB “Girişimcilik Destekleri Programı Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Şanlıurfa KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy proje kapsamındaki desteklerin önemine değinirken,  KOSGEB uzmanları da projenin detayları hakkında programa katılan girişimcilerimize yönelik bilgilendirme yaptı.

Kurumlar & İştirakler

Şutso Medya