URFALILAR ANADOLU EZGİLERİNİ ALMANLAR’DAN DİNLEYECEK

19 Mayıs 2015 | 1447

Avrupa Birliği 9 Mayıs Avrupa Günü’nü, Türkiye’nin 20 ilinde birbirinden farklı etkinliklerle kutluyor. En çarpıcı etkinliklerin yapılacağı illerin başında Şanlıurfa var.

Etkinlik kapsamında Alman ünlü müzik Bavaturca Şanlıurfa’da sahne alacak. 6 Mayıs 2015 tarihinden itibaren 4 gün boyunca Türkiye’nin dört bir yanında Avrupa Birliği ülkelerinden gelen sanatçıların katıldığı, konserler, fotoğraf sergileri, söyleşiler ve film gösterimleri herkese ücretsiz olacak. Şanlıurfa’daki etkinliklerin adresi Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu, Plaza Alışveriş Merkezi ve Şanlıurfa sokakları olacak.

BAVATURCA ŞANLIURFA’DA

Avrupa Günü etkinlikleri 6 Mayıs tarihinde Antakya Medeniyetler Korosu konseri ile başlayacak. Saat 19.30’daki konser Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda. 8 Mayıs’ta coşku Urfa sokaklarına yayılacak. Abide Meydanı’ndan Rabia Meydanı’na “Avrupa Sokağı’na yürüyüş ve sokak etkinlikleri Urfalılara keyifli anlar yaşatacak. 9 Mayıs’ta Plaza AVM’de Avrupa Sineması’nın önde gelen 4 filminden oluşan bir toplu gösterim yapılacak.

Özellikle saat 11’00’de “Ernest ve Celestine” isimli animasyon çocukların kaçırmaması gereken bir yapım. Ayılar ile fareler arasındaki düşmanlık içinde yeşeren bir dostluğun öyküsü, uluslararası pek çok ödüle layık görüldü.

10 Mayıs günü Avrupa Günü coşkusu Plaza Alışveriş Merkezi’ndeki Bavaturca grubunun konseri ile zirve yapacak. Urfalılar için özellikle Anadolu Halk ezgilerini Bavyera Almancasıyla bir Alman Gruptan dinlemek hayli ilginç bir deneyim olacak. Topluluğa Matthias Schriefl (Trompet), Michael Engl (Tuba) ve Şeref Dalyanoğlu (Ud) eşlik edecek. Konserin başlama saati 17.00.  Yine Plaza Alışveriş Merkezi’nde kurulacak Avrupa Birliği Bilgi Merkezi standımızda ise hem Avrupa Birliği ile ilgili bilgilendirici kitap ve broşürler, hem de sürpriz hediyeler sizleri bekliyor olacak.

Urfalı çocuklar özellikle rüzgar gülleri ile çizgi kahraman Lokum’un maceralarının yer aldığı kitaplara bayılacaklar.

9 MAYIS AVRUPA GÜNÜ NEDİR?

9 Mayıs Avrupa Günü olarak kutlanıyor. Dönemin Fransa Dışişleri Bakanı Robert Schuman 9 Mayıs 1950’de, birleşmiş bir Avrupa vizyonunu ve bu vizyonun uygulamaya geçirilebilmesi için gerekli kurumları ortaya koyan “Schuman Deklarasyonu” yayınladı. Böylece bugünkü Avrupa Birliği’ne ulaşan yüzyılın en büyük barış projesi başladı. İşte bu başlangıç tüm AB üyesi ve aday ülkelerde Avrupa Günü olarak kutlanıyor.

AB Türkiye Delegasyonu’nun https://www.youtube.com/user/HumanRightsTurkey Adresinden tüm konserleri canlı olarak izleyebilirsiniz.

Kutlamalar ve programla ilgili detaylı bilgi için http://www.avrupa.info.tr adresi ziyaret edilebilir.

2019 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 210195