ŞUTSO AB Bilgi Merkezi'nden Anlamlı Etkinlik

11 Mayıs 2015 | 2267

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) AB Bilgi Merkezi ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Adıyaman Merkez Kayatepe Köyü İlkokulu öğrencileri, Sosyal Sorumluluk çerçevesinde atıklardan objeler oluşturarak başarılı bir projeye imza attı. Öğrencilerin etkinlik öncesi toplamış olduğu atık materyaller ile  kendilerinin kullanabilecekleri faydalı objeler yaptı. 3.günün sonunda Kayatepe İlkokulu öğrencilerinin geri dönüşümden yaptıkları eserlerin sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, İleri Dönüşüm Atölyesi’nden Banu Uğural, Alican Okan ve  Arzu Sarak,Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Evrim Uygun, ATSO AB Corner’dan M.Fatih Turan ile öğrenciler ve köylüler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Banu Uğural, doğayı çok sevdiğini ve kendini tamamen doğaya adadığını belirterek,” Doğayı çok sevdiğim için çöplerimiz ve atıklarımız beni çok rahatsız etmeye başladı. Doğayı kirleten atıkların bir çöp olmadığını kanıtlamak için Kayatepeli öğrencilerimizle birlikte yaratıcılığımızı zorlayarak, bir atölye çalışması yaparak atıklardan çeşitli objeler oluşturduk”dedi.

ŞUTSO Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle böyle önemli bir projede yer almanın sevindirici olduğunu belirten Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, “Bu projenin iki önemi var. Birincisi, günlük çöpe attığımız atıkların tekrar geri dönüşümünü sağlamış oluyoruz. Bununla çocuklarımızın bilinçaltına israfın ne kadar yanlış olduğunu yerleştiriyoruz. Bir diğeri ise, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı olarak bölge oda başkanlarıyla birlikte “İş Birliği Güç Birliği” adı altında önemli bir projeyi hayata geçirdik. Bugün açılışını yapacağımız projeyle de çocuklarımız geri dönüşümden yaptıkları objeleri bir şeye benzeterek yeni bir icat çıkartmakta ve farkındalık yaratmaktadırlar. Bu çocuklarımızın bugün için yaptıkları şeyler belki küçük görülebilir ama ülkemizin yarınlarının katma değerine çok önemli şeyler sunacaklardır”dedi.

Vali Mahmut Demirtaş ise, böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Kayatepeli öğrencilerini tebrik etti.

Öğrencilerin hem bölgelerine hem de köylerine örnek olacak bir proje ortaya koyduklarını belirten Vali Demirtaş,” Bu gerçekten çok güzel ve bir farkındalık yaratılmış. Bu proje ile çevreye karşı duyarlılık ve çevre kirliliğin önüne geçilmiş oluyor. Bir diğeri ise, geri dönüşümle beraber yeni bir gelir elde edilerek atıklar tekrardan milli ekonomiye kazandırılmış oluyor.”dedi. Kayatepeli Köylülere bir de müjde veren Vali Mahmut Demirtaş, “Bu yıl Kayatepe Köyümüzün alt yapı eksikliklerini gidererek, kanalizasyon sistemini yapacağız. Bu iş için 1 Milyon TL’lik bir bütçe ayırdık. 10 Nisan’da ihalesini yapacağız. Bu yatırımın da Kayatepeli köylülerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi.  Yapılan konuşmaların ardından, Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, Kayatepe Köyü öğrencilerinin atıkları kullanarak yaptıkları objelerin yer aldığı sergiyi gezdi.

ŞUTSO AB Bilgi Merkezi tarafından yaklaşık 237 öğrencinin ilk ve orta öğrenim gördüğü okulda 3 gün süren workshoplar ile çocuklara çevre bilinci aşılanırken, Avrupa Birliği Ülkeleri ile Türkiye’de ki iyi örnekler anlatıldı.

2019 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 261969