ŞUTSO BAŞKANLARI, 8. TÜRKİYE TİCARET VE SANAYİ ŞURASI'NA KATILDI

10 Nisan 2015 | 1840

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis Başkanı İbrahim İletmiş ile Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan, Başbakan Ahmet Davutoğlu katılımıyla gerçekleştirilen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’na katıldı.

TOBB İkiz Kulelerde  gerçekleşen 8. Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İlgili bakanlar ile 81 İlin oda ve borsa başkanları hazır bulundu. Düzenlenen 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası’nda Şanlıurfa’nın sorunları Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletildi. Başbakan Davutoğlu’na iletilen sorunlar şöyle:

-          Elektrik kesintisi,

-          İşsizlik rakamlarının yüksekliği,

-          Ulaşım ve İmar alt yapısı sorunları,

-          Kurumlar ve alt teşkilatları arasında yeterli koordinasyonun sağlanamaması,

-         GAP ve Konya ovasında kısmen uygulaması başlanmış olan havza bazlı üretim sisteminin etkin bir şekilde sağlanması için teşviklerde daha seçici uygulamaların geliştirilmesi.

-          Mürşitpınar ve Ceylanpınar kapılarının sınır ticaretine açılması,

-          Fıstık alanlarının sulama proje kapsamına alınması,

-          Birecik Sanayi Odasına Kaynak aktarılması,

-          Birecik köprüsünün yenilenmesi,

-          Çiftçilere faizsiz kredi uygulamasının getirilmesi,

-          OSB’lerde alternatif enerji projelerine ekstra destek verilmesi,

-          Demiryolu projesinin ivedilikle gerçekleştirilmesi.

2019 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 260155