ŞUTSO'DA, ŞANLIURFA’DA SAĞLIK SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SORUNLAR KONUŞULDU

02 Temmuz 2019 | 126

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek’in ev sahipliğinde, 19 Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı'nın katılımıyla “Şanlıurfa’da Sağlık Sektöründe Yaşanan Sorunlar” konulu İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.  Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri'nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Şanlıurfa’nın sağlık alanında eksik kalan çalışmaları ve yetersiz doktor ile personel sayısı değerlendirilerek ilimizin sağlık alanında yaşadığı sorunlar, gündeme geldi.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bilindiği gibi Şanlıurfa'da hizmetler ile ilgili farklı düşünceler ile farklı alanlarla farklı talepler ile gündeme geliyor. Bizim bu toplantıdaki amacımız Şanlıurfa'da gerek turizmde gerek sağlıkta gerek tarımda sanayide hep beraber ortak akılla hareket etmek. Bu çalışmamızı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Şanlıurfa'da bulunan tüm STK'larla birlikte Urfa'nın eksik kalan hizmetleri ile ilgili istişare ederek ortak akıl ile hareket etme Platformu olarak değerlendiriyoruz. Yıllardır süregelen hizmetler ile ilgili eksik veya yeterli bilgi almadan hareket eden arkadaşlarımız bundan sonra, nerede ne eksiklikler var, neleri yapmamız gerekli olduğunu tespit ederek bir yol haritası sunacağız. Arkadaşlarımız özveri ile çalışarak, bundan sonraki süreçte kamuoyuna ve siyasilere gerekli bilgileri aktaracaklar.” dedi.

Konu ile ilgili Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Dr.Ömer Melik’te şunları kaydetti: “Geç de olsa Şanlıurfa'nın kanayan yarasına bir nebze derman olmak için bir araya geldik.  Türkiye'de doğum oranı yüksek, yenidoğan sayısında 1. olan ilimizdeki, sorunları ayrıntılı bir şekilde masaya yatıracağız. Urfa'nın sağlık anlamında geçmiş yıllardan beri ulaşmış sorunları var. Üniversitede ayrı sorunlar var, kamu hastanelerinde ayrı sorunlar var, aile hekimlerinin de ayrı sorunlar var, Artı 1. basamak 2. basamak dediğimiz hem hekim cephesi'nde hem çalışan hemşire acil tıp teknisyeni laborant gibi sıkıntılarımız var. Sadece özel hastaneler değil özel hastaneler zaten başlı başına ciddi bir problem onları ayrıca bir başlık adı altında oturup konuşmak hem istihdam hem ticari hem de vatandaş açısından mağduriyeti açısından ayrıca konuşulması gereken bir konu. Birçok vatandaş Şanlıurfa'da sorununa çare bulamadığı zaman başka illere giderek sorunlara çare aramaya çalışıyor bu hem ekonomik anlamda hem vatandaşın sağlık hakkının mağduriyeti hakkında önemli bir nokta bunların hepsini konuşacağız istişare edeceğiz bizi buraya davet eden başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Toplantıya katılan tüm başkan ve temsilcilerden görüş ve önerileri alındı. Toplantı, sektörel komisyonların kurulması ve kurulan bu komisyonların da mevcut sorun ve çözüm önerilerini içeren raporlarla bir sonraki toplantıya katılımı kararının ardıdan sona erdi.

2019 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 257172