VE İMZALAR ATILDI

08 Haziran 2015 | 1413

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde 130 Bin m2 alan üzerinde yapılması planlanan Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi Projesi ile ilgili İşbirliği Protokolü imzalandı. Hedef 2000 kişiye istihdam ve günlük 50 bin çift ayakkabı üretimi sağlanması.

Şanlıurfa Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO)  ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın birlikte yürüttüğü çalışmalar neticesinde Şanlıurfa’ya kazandırdığı Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi Projesi Protokolü ŞUTSO Meclis Salonu’nda Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ŞUTSO Başkanvekili İbrahim Uludağ tarafından imzalandı.

İmza töreninin açılış konuşmasını ŞUTSO Başkanvekili İbrahim Uludağ gerçekleştirdi. İbrahim Uludağ’ın konuşmasının ardından TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi Güneydoğu ve İhracat Söyleşisi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin konuşması, Şanlıurfa’da en yüksek İhracat cirosuna ulaşan 10 firmaya plaket takdimi,  ŞUTSO Meclis Başkanı İbrahim İletmiş'in  TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye plaket takdimi ve Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi Projesi ile ilgili İşbirliği Protokolü İmza töreni gerçekleştirildi. Tören, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün değerlendirme konuşmasının ardından sona erdi.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2. Kısımda yer alan 4 parselde (toplam 130.413 m2) alan üzerinde ayakkabı imalat sektörüne yönelik yatırımların kolaylaştırılması için gerekli altyapı ve üstyapı çalışmaları yapılarak sektör yatırımlarına hazır hale getirilen projeyle günlük 50 bin çift ayakkabı üretimi ve 2000 kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi’nde ilk etapta 22 firma yatırım gerçekleştirmesi bekleniyor.

Gerçekleştirilen törene, ŞUTSO Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Yönetim Kurulu Üyeleri Mithat Arhan, C. Asuman Yazmacı, Meclis Üyeleri M. Fatih Us, Mikail Zahit, Süleyman Durmuş, Metin Baydar, Mehmet Günak, Mahmut Akaslan, Selçuk Karakuş, Bakır Kama, İsmet Yıldırım, Vedat Polat ile davetliler katıldı.

2019 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 210225