Kombine Taşımacılık Yönetmeliği Hk.

24 Haziran 2022 | 193

Türkiye Odalar ve Borsalar Brliği’nden Odamıza iletilen 31.05.2022 tarihli yazıda; Kombine Taşımacılık Yönetmeliği 27 Mayıs 2022 tarihli ve 31848 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığı belirtilmektedir. Yayımlanan yönetmelik ile kombine yük taşımacılığı ve yeşil lojistik faaliyetlere ilişkin ilke, esas ve koşulların belirlenerek bütünleşik, dengeli ve çevreyle dost bir taşımacılık düzeninin oluşturulması, yaygınlaştırılmasının desteklenmesi ve teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.

Yönetmelik kapsamında yeşil lojistik faaliyetler yürüten işletmelerin Yeşil Lojistik Belgesi almaya hak kazanacağı belirtilmekte olup, anılan yönetmelikte Yeşil Lojistik Belgesi için aranan şartlar ve talep edilen belgeler, Yeşil Lojistik Belgesinin alınması, periyodik incelemeler ve yeşil lojistik ödülleri hakkında maddelere yer verilmektedir.

Bununla birlikte, Yeşil Lojistik Belgesi almaya hak kazanan kişilere yetki belgesi, faaliyet belgesi ve taşıt kartı ücretlerinde çeşitli indirimler yapılacağı ve UBAK İzin Belgesi başvurularında ilave puan verileceği belirtilmektedir. Söz konusu yönetmelik, Yeşil Lojistik Belgesi Başvuru Formu ve Yeşil Lojistik Belgesi Rapor Formatı ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Bilgelerinize Saygılarımızla Sunarız.

Kombine Taşımacılık Yönetmeliği'ni İndirmek İçin Tıklayınız...!

2022 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 231111