Rusya'ya Düzenlenen Form-A Belgesi Hk.

22 Eylül 2020 | 116

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) odamıza ulaşan bir yazıda, Rus gümrük makamlarının Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A) için belgenin 4 numaralı kutusuna “for non-preferential purposes” ibaresinin yazılmasını istemesi üzerine Ticaret Bakanlığıyla iletişime geçilmesinin talep edildiği bildirilmiştir.

Konuya istinaden T.C. Ticaret Bakanlığının vermiş olduğu cevapta, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) mevzuatı uyarınca yalnızca “Rusya’ya ithalatı esnasında anti damping vergisine tabi olan tüm eşya için” düzenlenen FORM-A Belgesinin 4 numaralı kutusuna “for non-preferential purposes” ifadesinin yazılmasının yasal bir zorunluk olduğunun belirtildiği ifade edilmiştir.

Buna göre, başta Rusya olmak üzere AEB üyesi ülkelere ithalatı anti damping vergisine tabi eşya için ihracatçı şirket/işletmelerden bu yönde bir talep gelmesi halinde tevsik edici bilgi/belgeler temin edilmek kaydı ile Bakanlık talimatına göre işlem yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinize saygıyla sunarız.

2020 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 251470