Ortak Kültür Mirası: Türkiye-AB Arasında Koruma ve Diyalog-II Hibe Programı Teklif Çağrısı Hk.

30 Aralık 2019 | 125

Avrupa Birliği Başkanlığı'nın lider kuruluşu olduğu sivil toplum sektörü kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen “Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II” hibe programı teklif çağrısı yayınlandı.

Toplam bütçesi 3 milyon Avro olan hibe programı ile kültürel miras konusunda uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi ve Türkiye'deki kültürel değerlerin tanıtılması; kültür, sanat ve kültürel miras yoluyla sivil toplum diyaloğunun teşvik edilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda sınır ötesi işbirliğinin teşvik edilmesi ve Türkiye ve AB'den sivil toplum kuruluşları arasında yaratıcı sektörler ve kültürel miras konularını içeren kültür ve sanat alanındaki ağların desteklenmesi hedefleniyor.

Türkiye’den dernekler, vakıflar, derneklerin veya vakıfların federasyonları/konfederasyonları, kar amacı gütmeyen kooperatifler ile AB üyesi ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşların ortaklaşa geliştirecekleri projelere en az 60 bin en fazla 150 bin Avro hibe desteği sağlanıyor. Program kapsamında üniversite, belediye ve müzelerde eş faydalanıcı olarak yer alabiliyor.

Proje başvurularının 28 Ocak 2020 - saat 17.00’a kadar Merkezi Finans ve İhale Birimine yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinize saygıyla sunulur.

Detaylı bilgi için;