Telif Hakları Hk.

02 Aralık 2019 | 33

Sayın Üyemiz;

TOBB'dan Odamıza gelen yazıda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 41inci maddesi kapsamında Meslek Birlikleri tarafından açıklanan tarifeler ve ortak tarifeler üzerinde uzlaşma sağlanamaması ve sözleşme yapılamaması halinde müzakere edilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uygun görüşü ile oluşturulan Uzlaştırma Komisyonu'nun toplanması için başvuru hakkına sahip olduğu belirtilmiştir. Malumunuz, MESAM, MSG, FİYAB, RATEM, MÜ-YAP, MÜYORBİR hazırladıklan tarifeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne göndermiştir. Anılan Komisyon toplantısında, Müzik Meslek Birlikleri ve RATEM Meslek Birlikleri ile yapılan istişare sonucunda, Odamıza üye firmalardan sözleşme yapmak isteyenlerin olabileceği, bu talebin yeterli sayıya ulaşması halinde tarifeler üzerinden indirimli olarak fiyat verebileceklerini ifade etmişlerdir. Bu kapsamda, Müzik Meslek Birlikleri ve RATEM Meslek Birlikleri ile sözleşme yapmak durumunda olan üyelerimizin konu ile ilgili bilgilendirilmesi ve söz konusu toplu tarife indiriminden faydalanmak isteyen üyelerin bilgilerinin 13.12.2019 tarihine kadar (uzlastirmagtobb.org.tr) iletilmesi rica olunur.

Bilgilerinize saygıyla sunulur.

2019 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 299081