İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılacak İtirazlar Hk.

02 Aralık 2019 | 29

TOBB'dan Odamıza gelen yazıda; 26.12.2012 tarihli ve 28509 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği gereğince TOBB’un da üyesi olduğu iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin işyeri tehlike sınıflarının belirlenmesinde görevli olan İşyeri Tehlike Sınıfları Komisyonunun “İşyeri Tehlike Sınıfına Yapılan İtirazların Değerlendirilmesi Prosedürü” çerçevesinde her yıl Ocak ayı içinde toplanarak çalışmalarını yürüttüğü bildirilmiştir.

Anılan prosedür gereğince, işyeri tehlike sınıflarına ilişkin itiraz taleplerinin Komisyon toplanmadan en geç 30 gün öncesine kadar TOBB aracılığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne gönderilmesi gerektiği belirtilmiştir.

Değişiklik taleplerinin İşyeri Tehlike Sınıflarına Yapılan İtirazların Değerlendirmesi Prosedürüne uygun doldurularak 02 Aralık 2019 tarihine kadar TOBB'a iletilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda, Tehlike Sınıfı Değişikliğine İlişkin Başvuru Formuna www.tobb.org.tr/MaliveSosyalPolitikalar adresinden ulaşılabilir.

Bilgilerinize saygıyla sunulur.

2019 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 299081