Duyuru ve Etkinlikler Jean Monnet Burs Programı 2020-2021 Akademik Yılı Duyurusu Hk.

02 Ekim 2019 | 92

Sayın Üyemiz;

Ülkemizin Avrupa Birliği (AB) üyeliği hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve AB müktesebatının etkin bir şekilde uygulanabilmesi için ihtiyaç duyulan idari kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Burs Programının 2020-2021 akademik yılı duyurusu 21 Ağustos 2019 tarihinde yayımlanmıştır. Programın son başvuru tarihi 5 Kasım 2019’dur.

2020-2021 akademik yılında toplam 160 kişinin yararlanabileceği Jean Monnet Bursu kapsamında kamu sektörüne %50, üniversitelere %30, özel sektöre ise %20 oranında kontenjan ayrılmıştır. Bursun kapsamı, başvuru koşulları ve sınav sürecine ilişkin gerekli tüm bilgi ve belgeler Avrupa Birliği Başkanlığı (www.ab.gov.tr) ve Jean Monnet Burs Programının (www.jeanmonnet.org.tr) internet sitelerinde yer almaktadır.

Jean Monnet bursiyerleri, AB üyesi ülkelerde AB müktesebatının çeşitli başlıklarında yüksek lisans ve araştırma programlarına katılmakta, AB’ye ilişkin önemli bir birikim ve vizyonla ülkemize geri dönmekte ve edindikleri deneyimlerler Türkiye’nin AB üyelik sürecine farklı boyutlarda değerli katkılar sağlamaktadır.

Bilgilerinize saygıyla sunulur.

2019 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 299356