Venezuela’da Yatırım İmkanı Hk.

16 Mayıs 2019 | 88

Sayın Üyemiz;

TOBB'dan Odamıza gelen yazıda; Ticaret Bakanlığı’nın ilgide kayıtlı yazısı ile Karakas Ticaret Müşavirliğimizden alınan bir yazıya atfen, Venezuela Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırım Bakanı Sn. Yomana Koteich ile bir görüşme gerçekleştirildiği, yapılan görüşmede Sn. Koteichlin, Türkiye başta olmak üzere, dost ülkelerin ekonomik işbirliği katkıların’ daha da artırmalarmı beklediklerini, bu işbirliği karşılığında kendilerinin de her zamankinden daha fazla teşvik ve fırsatlar sağlayacaklarını bildirmektedir.

Yazıda devamla, tarım-gıda, otomotiv, ormancılık, turizm ve tekstil başta olmak üzere öncelikli alanları belirlediklerini ve bu alanlarda Türk yatırımcılara her türlü pazarlığa açık olduklarını ve firmalarımızın her bir talebi ile bizzat ilgilenileceğini ve üretimini durdurarak Venezuela’yı terk eden Goodyear firması fabrikasının Petlas ya da başka bir Türk firmasına verilebileceğini, büyük yatırımlarla yenilenmesine rağmen yeterince gemi trafiği sağlayamayan La Guaira Limanında tamamen Türkiye’nin kontrolünde ve yönetiminde özel bir bölge tahsis edebileceğini, başta tekstil sektöründe olmak üzere atıl durumda olan bazı fabrikaların Türk firmalarına devredebileceğini, Türkiye’ye özel turizm bölgeleri ve/veya oteller tahsis edilebileceği belirtilmektedir.

Bilgilerinize saygıyla sunulur.

2019 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 154121