Tehlikeli Madde Taşımacılığı / ADR Hk.

27 Haziran 2018 | 426

Türk Standartları Entitüsü (TSE) Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığı'ndan alınan yazıya istinaden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TSE arasında 06.03.2016 tarihinde imzalanan protokal gereğince, Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınmasına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında inceleme ve belgelendirme işlemlerinin Enstitülerince gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca, ADR'ye göre patlayıcı madde (Sınıf 1) olarak sınıflandırılan madde taşımacılığında kullanılan EXII/EXIII tipi araçlarda, ADR Uygunluk Belgesi ve ilgili diğer belgeler, levha vb.'nin yanı sıra "Koruyucu Bölme, Ayırma Paneli veya Muhafaza Kutusu Onay Raporu" bulundurulmasının zorunlu olduğu vurgulanmaktadır.

Söz konusu yazıya, https://www.tobb.org.tr/TicaretTirDairesi/Sayfalar/ADR.php internet adresinde "DUYURULAR" bölümünden ulaşılabileceği belirtilmektedir.

Bilgilerinize saygıyla sunulur.

2019 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 183257