Mısır Üreticisi Kayıt Sistemi Hk.

28 Mayıs 2018 | 439

Türkiye Odalar ve Boralar Birliğinden, odamıza gelen yazıda; Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Mısır’a ihracat yapan ülke firmalarının Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulamasının 16.03.2016 tarihinde yürürlüğe girmiş olduğu, konu hakkındaki çalışmaların bu tarih itibariyle yapılmaya başlandığı belirtilmiştir.

Yazıda devamla, Mısır tarafından 13.04.2018 tarihinde alınan bilgilere göre güncellenmiş onaylı ve onay bekleyen firma listelerinin Ekonomi Bakanlığına iletildiği bildirilmekte  olup, Mısır üretici Kayıt Sistemine başvuru işlemleri tamamlanmasına rağmen halihazırda henüz onay bekleyen odamız üye firmaları güncel durumlarını sorgulamak amacıyla Birliğimize (disticaret@tobb.org.tr) 04.06.21018 tarihine kadar başvurmaları gereklidir.

Bilgilerinize saygıyla sunulur.

2019 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 183258