Şanlıurfa’da Düzenlenen 4.Avrupa Spor Festivali Sona Erdi

ŞUTSO Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından organize edilen ve 5 gün süren "4. Avrupa Spor Festivali"  düzenlenen birçok etkinlikle sona erdi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından 22-26 Ağustos tarihleri arasında organize edilen 4. Avrupa Spor Festivali düzenlenen birçok etkinlikle son buldu. Festival kapsamında, ilk gün ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim’in startını verdiği ve birçok bisikletseverin katıldığı Şanlıurfa Bisiklet Turu düzenlendi. Festivalin ikinci günü olan 23 Ağustos’ta TEGV eğitimi alan çocuk ve gençlerin katılımıyla TEGV balon futbolu maçı yapılırken, 24 Ağustos’ta ise Engelsiz Yaşam Merkezinde Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası, Engelliler Goalball ve Empati maçları düzenlendi.Dördüncü günde de Bozova ilçesine bağlı Çatak Sahilleri'nde kano yarışları düzenlendi. Türkiye Millî Takımı'nda yer alan sporcular Zilan Yılmazer, Hilal Şimşek ve Ali Kemal Sarar'ın da katıldığı yarışmada, toplam 21 genç sporcu mücadele etti. Tüm katılımcı sporculara madalya verildiği yarışma, keyifli anlara sahne olurken, sosyal medya ve birçok basın organında da gündem olup büyük takdir topladı.

Final günü 26 Ağustos’ta ise NOVADA Park AVM önünde halkın katılımıyla denge oyunu, canlı langırt, elastik basketbol gibi etkinliklerle devam eden festivalde, ilgili etkinliklerin ardından EURODESK Şanlıurfa Sorumlusu İ. Halil Kılınç ve Harran Üniversitesi AB Uzmanı Dursun Akaslan AB, AB Projeleri ve Erasmus hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Festival, yerel gruplar tarafından verilen mini konserler ile sona erdi.

Kurumlar & İştirakler

Şutso Medya