ŞUTSO, "ALO İHRACAT DESTEK HATTI" HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) "Alo İhracat Destek Hattı" ile üyelerine ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim "Alo İhracat Projesi" ile ilgili Şanlıurfa'nın ihracat potansiyelini arttırmak ve yerel ekonomiyi güçlendirmek için ortak bir çaba sergilemeyi amaçlıyor. Alo İhracat Destek Hattı ticaretin her aşamasında işletmelere rehberlik sağlamayı, ihracat süreçlerinde karşılaşılan sorunlara çözüm odaklı destek sunmayı ve ihracat potansiyelini arttırmak için stratejiler geliştirmeyi içeriyor.

BAŞKAN YETİM: ŞANLIURFA'NIN İHRACAT POTANSİYELİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Şanlıurfa'nın ihracat potansiyelini artırmak ve Şanlıurfa’nın ekonomik kalkınması için kritik bir adım olduğuna dikkat çekerek, Bu iş birliğinin, üniversitenin akademik bilgi ve sanayinin pratik deneyimini bir araya getirerek, yerel işletmelerin rekabet gücünü artıracağına ve böylelikle ihracat performansını iyileştireceğine inandığını ifade etti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası alo ihracat projesi kapsamında düzenlenecek olan eğitim ve bilgilendirme etkinlikleri, işletmelere uluslararası pazarlara açılma konusunda gerekli donanımı kazandıracak. Ayrıca, ihracat süreçlerinde karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik danışmanlık hizmetleri de sunulacak. Bölgesel kalkınmanın ve yerel ekonominin güçlenmesine önemli katkılar sağlayacak. Ayrıca, genç girişimcilerin ve işletmecilerin uluslararası arenada rekabet edebilirliklerini arttırmak için atılan adımlar, ilin ekonomik büyümesine ivme kazandıracak.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim şunları ifade etti;

“Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) olarak hayata geçirdiğimiz (414) 318 1800 numarası ile “Alo İhracat Destek Hattı”, işletmelerimizin uluslararası arenada başarılı olmaları için kritik bir rol üstlenecek. İhracat yapmak isteyen işletmelere yol göstermek, sorunlarını çözmek ve potansiyellerini artırmak. Ancak, sadece bir hizmet hattı olarak düşünmemeliyiz. Alo İhracat Destek Hattı, aynı zamanda bir köprüdür; işletmelerimizin yerelden küresele açılan kapısıdır. Bu hattın sağlayacağı hizmetler çeşitli ve kapsamlıdır. İhracat süreçlerini adım adım anlatarak, işletmelerimizin bu alandaki bilgi eksikliklerini gidermek ve güvenlerini artırmak hedeflenmektedir. Eğitim ve bilgilendirme ise bu hattın temel taşlarından biridir. Değişen küresel ticaret ortamında, işletmelerimizin güncel bilgilere erişimi ve sürekli olarak gelişmeleri önemlidir. Alo İhracat Destek Hattı, bu açıdan işletmelerimizi sürekli olarak bilinçlendirerek, uluslararası ticaret konusunda güçlü ve donanımlı hale getirecektir. Ancak, sadece bilgi vermekle yetinmeyeceğiz. İşletmelerimizin ihracat potansiyellerini artırmak için yeni pazarlara giriş konularında da destek vereceğiz. Acil durumlarda hızlı çözümler üreterek, işletmelerimizin ticaretlerini sürdürmelerini sağlayacağız. Son olarak, işbirliği ve ticaret ağlarını genişletme konusunda da Alo İhracat Destek Hattı önemli bir rol oynayacak. İhracat yapan işletmeler arasında birlik ve beraberlik sağlayarak, daha güçlü ve rekabetçi bir yapı oluşturacağız. Değerli üyelerimiz, bugün başlattığımız bu hizmet, sadece bir telefon hattı değil, aynı zamanda işletmelerimizin uluslararası alanda başarılı olması için atılan önemli bir adımdır Ayrıca, ihracat süreçlerinde karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik danışmanlık hizmetlerinin sunulacak olması, işletmelerimizin uluslararası arenada daha güçlü bir konuma gelmelerine yardımcı olacaktır. Genç girişimcilerimizin ve işletmecilerimizin uluslararası arenada rekabet edebilirliklerini artırmak için atılan adımlar, ilimizin ekonomik büyümesine ivme kazandıracaktır. Bu iş birliğinin başarılı olması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Birlikte çalışarak, Şanlıurfa'nın ihracat potansiyelini artırabilir ve bölgemizin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayabiliriz. Proje ortağımız olan Harran Üniversitesine ve Rektörümüz Sn. Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ediyor, Alo İhracat Destek Hattı’nın şehrimize ve tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.”