ŞANLIURFA TİCARET VE SANAYİ ODASI (ŞUTSO) MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI, ŞUTSO MECLİS TOPLANTI SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda olağan meclis toplantısına geçildi. 2024 Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, 2024 Nisan Ayı Meclis Kararı, Nisan Ayı Mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı ve Nisan Ayı Faaliyetleri, gündemiyle Meclis Başkan V. Mehmet Tatlı  başkanlığında Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantı, Meclis Başkan V. Mehmet Tatlı‘nın açılış konuşmasıyla başladı. Mehmet Tatlı konuşmasında şunları kaydetti:

“Sayın Başkan, Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Hepiniz Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2024 yılının Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na hoş geldiniz. Sizleri şahsım ve Meclis Divanı adına saygıyla selamlıyor, Mayıs Ayı Meclis Toplantımızı açıyorum.

İş dünyası olarak finansmana erişim, piyasalardaki fiyat istikrarsızlığı gibi ekonomik sorunlarımız, devam ediyor. “ 2024 yılı Nisan ayında TÜFE yüzde 3,18 oranında artmıştır. Nisan ayındaki artışla birlikte yıllık enflasyon bir önceki aya kıyasla 1,30 puan artarak yüzde 69,80 düzeyinde gerçekleşmiştir. Yüzde 2,78 oranında artan Gıda ve Alkolsüz İçecekler grubu fiyatları Nisan ayı enflasyonunun temel belirleyicisi olmuştur. Ticaret Bakanlığının açıkladığı geçici verilere göre 2024 yılının Nisan ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 oranında artarak 19,3 milyar dolar, ithalat ise yüzde 4,2 oranında artarak 29,2 milyar dolar seviyesinde kaydedilmiştir. 2024 yılının Nisan ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,3 oranında artarak 9,9 milyar dolar seviyesinde kaydedilmiştir. 13 Mayıs tarihinde  açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ile Kamunun tasarruf yapması ve verimliliği artırması daha az bütçe açığına, daha az kamu borçlanmasına ve faiz yüküne, makro tasarruf oranımızın artmasına ve daha az cari açığa yol açacaktır. Toplantımızın ilimiz ve ülkemiz adına verimli geçmesini diliyorum. Hepinizi tekrardan saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Gündem maddelerine geçiyorum.”dedi.

 

 

Toplantıda, Meclis Üyeleri İsmet Yıldırım, İsa Gökmen, Metin Baydar, İmam Keskin ve Yönetim Kurulu Üyesi Metin İlengiz gündem dışı birer konuşma gerçekleştirdi. Gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hayırlı 2024 Nisan Ayı faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi.

Kurumlar & İştirakler

Şutso Medya