Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Mart Ayı Meclis Toplantısı, ŞUTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda olağan meclis toplantısına geçildi. 2024 Mart Ayı Meclis Toplantısı, 2024 Şubat Ayı Meclis Kararı, Şubat Ayı Mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı ve Şubat Ayı Faaliyetleri, gündemiyle Meclis Başkanı Serhat Karadağ başkanlığında Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, Yönetim Kurulu VE Meclis Üyeleri’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Toplantı, Meclis Başkanı Serhat Karadağ’ın açılış konuşmasıyla başladı. Serhat Karadağ konuşmasında şunları kaydetti:

 

“Sayın Başkan, değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Hepiniz Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2024 yılının Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'na hoş geldiniz.

 

Sizleri şahsım ve Meclis Divanı adına saygıyla selamlıyor, Mart Ayı Meclis Toplantımızı açıyorum.

Öncelikle geçtiğimiz günlerde Meclis Üyemiz Mehmet Yaşar Bozkurt’un vefat eden amcası oğluna, Meclis Üyemiz Salih Kırboğa’nın vefat eden halasına ve Meclis Üyemiz Mahmut Akaslan’ın vefat eden abisine buradan bir kez daha Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun.

Kıymetli arkadaşlar,

Son birkaç yıldır bir türlü düzene girmeyen, iyileşme lehine istikrarı sağlanamayan bir ekonomik krizin cenderesinde tıkanıp kalmışız. Bu süreçte ekonomiden sorumlu karar alıcı yönetici ve kurmaylar birçok defa değiştirildi. En son Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in başında olduğu bir ekip geldi ve bu kötü gidişatı önlemek adına birtakım rasyonel politikalar ve yapısal reformlar uygulanacağı ifade edildi. Bu konuda 2024-2026 dönemini kapsayan yol haritası niteliğinde bir Orta Vadeli Program (OVP) da açıklandı. Ancak gelinen noktada, ekonomimizin iyileşmesi yönünde pek iç açıcı bir durumdan bahsetmek, şu an itibarıyla pek mümkün değil. TÜİK verilerine baktığımızda bile, enflasyonun hala yüzde 67-68'lerde seyrettiğini, istisnasız tüm sektörlerde girdi maliyetlerinin sürekli arttığını, piyasalarda fiyat istikrarsızlığının devam ettiğini, döviz kurlarındaki yükselişin önüne geçilemediğini bilfiil müşahede edip yaşıyoruz.

Değerli hazirun,

Döviz kurları ve altın fiyatlarındaki yükselişin, hemen her sektörde ürün fiyatlarına gelen zamların 11 gün sonra yapılacak yerel seçimlerin ardından devam edeceğine dair kimi uzman görüşler, doğrusu iş dünyası olarak bizleri daha da tedirgin ediyor. Tedirginlik ile endişenin yaşandığı ve buna bağlı olarak güven ortamının sağlanamadığı bir iklimde ekonominin iyileşeceğini beklemek, kanaatimizce hiç kimsenin savunacağı bir durum olmasa gerek. Şanlıurfa iş dünyasının temsilcileri olarak bizler, ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda refaha ve istikrara kavuşmasını can-ı gönülden istiyoruz. Dolayısıyla, tüm çabamız, gayretimiz, telkin ve tenkitlerimiz, öneri ve taleplerimiz, bu minvalde ele alınıp değerlendirilmelidir. Nitekim biz, hükümetimiz ve devletimizin de içinde bulunduğumuz ekonomik zorlukları aşmak, özellikle de iş dünyamızın finans ve mali sorunları başta olmak üzere, yaşadığı sıkıntıları gidermek adına yürüttüğü çalışmaların, verdiği çabanın farkındayız. Bu konuda bakanlık düzeyinde bizimle yapılan görüşmeler, müzakereler ve istişareler var. Ancak, son kertede, ekonomik olarak yaşadığımız realite de ortadadır. Temel temennimiz, iş dünyamızın daha aktif olarak içinde yer aldığı bir plan ve program süreciyle, ülkemizin bu dar boğazdan kurtulup bölgenin ve dünyanın ilk büyük ekonomilerinden biri olmasıdır. Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası olarak bu amaç doğrultusunda çalıştığımızı vurgulamak istiyor, sizleri bir kez daha saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” Dedi.

 

Meclis Başkanı Serhat Karadağ’ın  konuşmasının  ardından,  Gündem maddeleri görüşüldü ve oylandı. Oylamaların akabinde, Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Halil Hayırlı 2024 Şubat Ayı faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi.

Kurumlar & İştirakler

Şutso Medya