KOBİ Güçlendirme ve Destek Programı İlanı Hk.

04 Aralık 2018 | 87

Sayın Üyemiz;

T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) işbirliği içerisinde yürütülen proje kapsamında; Türk vatandaşları ve geçici koruma sağlanan yabancı girişimciler için Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) yönelik olarak KOBİ Güçlendirme ve Destek Programı uygulanacaktır.

Söz konusu program; Türk vatandaşı veya geçici koruma sağlanan yabancılar tarafından kurulmuş ya da geçici koruma sağlanan yabancı ve Türk vatandaşı ortaklığında kurulmuş KOBİ sahiplerine; 50.000 TL’ye kadar mikro hibe, iş planlarını geliştirme, geliştirilen iş planlarını melek yatırımcılara sunabilme, Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) tarafından yetkilendirilmiş deneyimli 20 yerel danışman tarafından 1 yıl boyunca danışmanlık desteği ve ITC’nin desteği ile uluslararası pazarlara erişim imkanı sağlayacaktır. Bu çerçevede uygulanacak destek programı sonucunda 50 KOBİ’ye ulaşılacaktır.

Programa katılım için son başvuru tarihi 30 Kasım 2018.

Programa başvuracak işletmelerin,

• En az 1 yıl önce kurulmuş olması,
  • En az 5 kişi çalıştırması
  • TC vatandaşları ya da geçici koruma altındaki girişimciler tarafından kurulmuş olması (ortaklıklar dahil)
  • İşletmenin Ankara, İstanbul, Bursa, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Mersin ve Hatay illerinde kurulmuş olması gerekmektedir.

Son Başvuru: 30 Kasım 2018

2018 Toplam Ziyaretçi Sayısı: 94710