Yurt Dışı İş Gezisi Destek Programı Hk.

04 Ekim 2018 | 224

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) 20.09.2018 tarih ve 13913 sayı ile Odamıza ulaşan yazıda; Türk özel sektörünün çatı kuruluşu olan TOBB tarafından yapılan çalışmaların önemli bir kısmının KOBİ’lerin yurt dışı pazarlara açılmasını sağlamak üzere gerçekleştirildiği ve KOBİ’lerin ihracatını arttırmak için yeni iş birliklerinin hayata geçirildiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, KOBİ’lerin yurt dışına gerçekleştirdikleri iş gezileri ve fuar ziyaretlerinin ihracatta başarı oranını büyük miktarda arttırdığı, uluslararası iş birliklerinin oluşmasına yardımcı olduğu ve üyelerimizin küresel sektörel gelişmeleri takip edebilmelerini sağladığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda TOBB, KOBİ’lerin yurt dışı iş gezilerini desteklemek ve yaygınlaştırmak, bu gezileri daha nitelikli hale getirerek ihracat kapasitelerini arttırabilmek için KOSGEB ile yeni bir destek modeli konusunda iş birliği gerçekleştirmiştir.

Bahsi geçen destek modeli ile birlikte, belirlenmiş kriterler çerçevesinde sektörel olarak gerçekleştirilecek ve en az 10 KOBİ’nin katılım sağlayacağı yurt dışı iş gezileri, TOBB kanalı ile KOSGEB tarafından desteklenecektir.

Başvuruda bulunmak için ilgili formların doldurulması ve gerekli belgelerin TOBB’a iletilmek üzere Odamıza teslim edilmesi gerekmektedir.

Başvuruların TOBB tarafından incelenmesinin ardından talepler KOSGEB’e iletilecek ve KOSGEB’in nihai onayından sonra yurt dışı iş gezisine katılan KOBİ’ler destek almaya hak kazanacaktır.

Başvuru ve onay kriterleri, dikkat edilecek hususlar ile başvuru formları ve diğer tüm detaylara KOBİ Bilgi Sitesi’nin aşağıda yer alan linkleri vasıtası ile ulaşılabilmektedir.

Desteklerle ilgili detaylı bilgilere;

Adreslerinden ulaşabilirsiniz.